"Икона мора"

Двије милијарде долара вриједан крузер испловио из Мајамија

  • Извор: Агенције
  • 28.01.2024. 12:35

Двадесетоспратна "Икона мора" испловила је из Мајамија на своју прву пловидбу. На седмодневни обилазак Кариба највећи крузер на свијету носи чак 7.600 путника.

Компанија "Ројал Карибијен" одлучила је да редефинише индустрију туристичког крстарења са својом новом грдосијом вриједном двије милијарде долара.

Са дужином од 365 метара, "Икона мора" (Icon of the Seas) има чак 20 спратова и убједљиво је највећи крузер на свијету.

Пловећи град на мору може да угости 7.600 путника у 2.805 соба. Заједно са посадом, брод може да носи 10.000 људи на себи. Што је још импресивније, букиран је све до 2026. године.

Нуди бројне садржаје, укључујући и седам базена, један од њих је највећи бродски базен на свијету, први аква-парк на броду са седам тобогана, биоскопе, казино и више од 40 места за јело и пиће.

Када је "Икона мора" први пут упловила у Мајами 10. јануара, након што је из финског бродоградилишта Турку прешла Атлантик, дочекана је из фанфаре, бродске сирене и махање застава.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)