Како би зауставила катастрофалне догађаје

Џефри Сакс: Украјина се уништава, треба да пристане на преговоре

  • 05.02.2024. 07:11

Украјина треба да пристане на мировне преговоре како би зауставила катастрофалне догађаје у земљи, рекао је амерички економиста Џефри Сакс у интервјуу на Јутјуб каналу "Џаџинг фридом".

"Украјина се уништава корак по корак. Уништава се демографски, јер не само да је изгубила територију већ и милионе људи који су побјегли из земље. Неки су отишли ​​у Русију, други у Европску унију. Бројни људи су принуђени да напусте земљу, привреда је уништена, а сваког мјесеца много Украјинаца буде рањено и убијено", рекао је Сакс.

По његовим ријечима, до рјешења сукоба у Украјини може се доћи само за преговарачким столом.

Западни медији све више пишу да су се САД и ЕУ умориле од украјинског сукоба, као и да слаби подршка режиму Владимира Зеленског.

Како преноси Ен-Би-Си, амерички и европски званичници разговарају с Кијевом о мировним преговорима с Русијом, односно о томе од чега би Украјина морала да одустане не би ли постигла споразум с Руском Федерацијом.

Предсједник РФ Владимир Путин више пута је говорио да Украјина одбија да води дијалог с руском страном о рјешавању низа питања, те да је Русија спремна за преговоре, али не може да их наметне.

Пратите нас и путем Вибера