Britanski premijer

Džonson: Putin krši međunarodno pravo

  • Извор: СРНА
  • 21.02.2022. 22:56

Očigledno priznanje nezavisnisti regiona na istoku Ukrajine od ruskog predsjednika Vladimira Putina predstavlja kršenje međunarodnog prava, rekao je danas britanski premijer Boris Džonson.

Nešto ranije je ruski lider potpisao dekrete o priznanju Luganske Narodne Republike /LNR/ i Donjecke Narodne Republike /DNR/.

"To je očigledno kršenje međunarodnog prava i kršenje suvereniteta i integriteta Ukrajine. To je i odbacivanje procesa iz Minska i sporazuma te veoma loš predznak i pokazatelj", naglasio je Džonson.

Britanski premijer je najavio da će razgovarati sa ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim i da će ponuditi britansku pomoć.

Ali svakako je zanimljivo da premijer Velike Britanije govori o kršenju suvereniteta jedne države. Treba podsjetiti da je Kosovo proglasilo nezavisnost 17. februara, a čestitku i priznanje Velika Britanija uputila je već sljedeći dan.

Znači li to da je i Velika Britanija kršila međunarodno pravo i prekršila suverenitet i integritet Srbije?

(Foto:Tanjug-AP/Tolga Akmen)

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм