Ватрогасци локализовали пожар

Експлозија у јапанској термоелектрани, хитно обустављен рад

  • Извор: Мондо.ба
  • 31.01.2024. 21:26

У термоелектрани Такетојо у префектури Аићи у централном Јапану данас је дошло до експлозије, саопштио је из термоелектране. Експлозија се догодила око 15 часова по локалном времену. Термоелектрану води ЈЕРА, водеће јапанско комунално предузеће.

Из котларнице термоелектране куљао је црни дим, а горео је и транспортер угља поред њега, јавила је државна телевизија НХК. Према ријечима ватрогасаца, верује се да је до експлозије дошло на 13. спрату електране. У инциденту нико није повријеђен, а рад у објекту је одмах обустављен, преноси Ројтерс.

Ватрогасци су се изборили са ватреном стихијом, пожар је локализован, саопштено је из термоелектране. Фабрика Такетојо налази се око 40 километара јужно од Нагоје, са производним капацитетом од 1.070 мегавата, и једна је од највећих у Јапану у смислу појединачне производне јединице, наводи се на сајту ЈЕРА.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.