EMA još nije dobila zahtjev za odobrenje "Sputnjika V"

  • 10.02.2021. 18:46

Evropska Agencija za lijekove (EMA) saopštila je danas da do sada nije primila zahtjev za odobrenje vakcine "Sputnjik V" protiv kovida 19, na čijem je razvoju radio ruski Institut "Gamaleja".

Međutim, EMA ističe da je iz Instituta izražena zainteresovanost da njihova vakcina bude razmatrana za upotrebu u Evropi.

"Insitut je dobio značajan savjet od EMA i smjernice sa posljednjim regulatornim i naučnim podacima za razvoj njihove vakcine", navodi se u saopštenju EMA.

Prema navodima u saopštenju, vakcina je na njihovoj listi lijekova i doza protiv kovida 19 koji su dobili takav savjet.

EMA dodaje da su u razgovorima sa "Gamalejom" o narednim koracima.

Međunarodni medicinski žurnal "Lanset" objavio je početkom mjeseca rezultate testiranja u kojima se navodi da su dvije doze "Sputnjika V" 91,6 odsto efikasne protiv kovida 19.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)