Турски предсједник

Ердоган: Без Русије веома мале шансе за успјех мировних иницијатива

  • Извор: СРНА
  • 08.05.2024. 19:33

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган сматра да једностране мировне иницијативе о Украјини и без учешћа Русије имају веома мале шансе за успјех, саопштено је данас из турског предсједништва.

Ердоган се данас састао са шефом пољског Бироа за националну безбједност Јацеком Сјевером и савјетником румунског предсједника Јоном Оприсором.

"Предсједник Ердоган је истакао да је приступ турске украјинском питању сличан оном који имају Пољска и Русија, почев од чињенице да никакав напредак није остварен у сукобу за установљење мира", наводи се у саопштењу из турског предсједништва.

У саопштењу се напомиње да је Ердоган указао на потребу за стварање шансе која ће објема странама омогућити да из сукоба изађу достојанствено и којом ће бити остварен мир.

У саопштењу се додаје да једностране мировне иницијативе без учешћа Русије, имају веома мале шансе за успјех.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм