Turski predsjednik

Erdogan nakon izbora: Zaštitimo volju građana sada

  • Извор: Агенције
  • 28.05.2023. 16:49

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan objavio je poruku na društvenim mrežama nakon što su zatvorena birališta u drugom krugu predsjedničkih izbora u Turskoj.

Erdogan je u objavi na Twitter nalogu izrazio zahvalnost svima koji su od ranih jutarnjih sati predano radili na glasačkim mjestima širom Turske.

"Pozivam ih da ostanu uz glasačke kutije sve dok se ne utvrde rezultati izbora. Sada je vrijeme da zaštitimo volju građana", kazao je Erdogan, prenijela je Anadolija.

Birališta širom Turske zatvorena su danas u 17.00 sati po lokalnom vremenu (16.00 sati po srednjoevropskom), čime je završeno glasanje u drugom krugu predsjedničkih izbora u ovoj zemlji.

Zatvorena birališta u Turskoj: Građani birali između Erdoana i Kiličdarolua

Zatvorena birališta u Turskoj: Građani birali između Erdoana i Kiličdarolua

Više od 64 miliona građana Turske s pravom glasa, u drugom krugu biralo je između aktuelnog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, kandidata Narodnog saveza, i kandidata opozicionog Nacionalnog saveza Kemala Kiličdaroglua.

U prvom krugu izbora održanom 14. maja, Erdogan je osvojio 49,5 odsto glasova, a lider turske opozicije Kemal Kiličdaroglu, skupio je 44,89 odsto glasova.

Erdoganov Narodni savez predvođen vladajućom Strankom pravde i razvoja (AK Parti) osvojio je većinu u državnom parlamentu u prvom krugu.

Prema najavi Vrhovne izborne komisije Turske, prvi preliminarni i nezvanični rezultati drugog kruga predsjedničkih izbora biće objavljeni danas, nakon zatvaranja birališta.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)