Турски предсједник

Ердоган: Ови избори нису крај, већ прекретница

  • Извор: Спутник Србија
  • 01.04.2024. 08:07

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган поручио је да локални избори на којима је његова Странка правде и развоја изгубила, између осталог, у Анкари и Истанбулу нису крај, већ "прекретница".

- Локални избори 31. марта завршени су на начин који је достојан наше демократије. Није било инцидената који би бацио сјенку на изборну атмосферу. Турска демократија је још једном доказала своју зрелост - рекао је Ердоган присталицама у Анкари, преносe турски медији.

Он је навео да се воља нације манифестује на бирачким листићима, те да је нација пренијела своју поруку политичарима.

- Овај 31. март није крај, већ прекретница. Наша нација је пренела своје поруке политичарима. Побједник ових избора је наша демократија и национална воља - рекао је Ердоган.

Додао је да се нада да ће резултати избора "бити од користи" за Турску, њен народ и њене градове и села.

Претходно је главна опозициона странка Републиканска народна партија (ЦХП) прогласила побједу на изборима за градоначелника у Анкари и Истанбулу.

Поједини извјештаји показују да ЦХП води и у великим градовима, попут Измира, Бурсе, Анталије и Адане.

Према прелиминарним резултатима, опозициона странка ЦХП, први пут у посљедњих 35 година, води у цијелој земљи са скоро 39 одсто добијених гласова.

Турски грађани данас су бирали градоначелнике, начелнике округа и друге локалне званичнике који ће обављати функције у наредних пет година.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм