Балтимор

Ево зашто се мост у Америци срушио као да је од папира

  • Извор: Телеграф
  • 26.03.2024. 09:48

Стравична незгода догодила се када је теретни брод Дали под заставом Сингапура напустио луку Балтимор око један сат послије поноћи и кретао се ка главном граду Шри Ланке. Нажалост, убрзо је дошло до судара са мостом усљед чега се цијела конструкција срушила у воду.

Брод је ударио у један од носећих стубова моста, због чега се његова метална конструкција срушила, а брод се запалио и потонуо, преноси Асошијетед прес.

"Тим за роњење и спасавање је стигао на лице мјеста да лоцира појединце", рекао је Картрајт, портпарол ватрогасне службе Балтимор.

Картрајт је рекао да хитне службе сада "покушавају да спасу и опораве људе за које се вјерује да су пали у воду, а сумња се да их је седморо.“

"Ово је страшна ситуација", додао је он, преноси Телеграф.

И људи и возила упали у воду када се урушио мост: Језиви детаљи несреће

И људи и возила упали у воду када се урушио мост: Језиви детаљи несреће

Ужасно урушавање снимљено је и постављено на Јутјуб видео снимак уживо, који је показао како се структура урушава у воду. Након тога су почели да се појављују видео-снимци несреће изблиза, као и успорен снимак тренутка када брод удара у мост.

Америчка обалска стража и транспортна управа Мериленда потврдили су несрећу, али нису дали више детаља.

"Све траке су затворене у оба смјера због инцидента на И-695 Кеи Бридгеу. То подручје треба избјегавати", написала је управа Мериленда на Иксу.

Извршни директор округа Балтимор Џони Олшевски млађи рекао је објави на друштвеној мрежи Икс да су "спасиоци на терену и да се сви помолимо за повријеђене".

Теретни брод срушио мост

Теретни брод срушио мост

Запослени у округу су саопштили да се на површини ријеке види много горива, због изливања дизела. Више чамаца обалске страже кружило је око три сата ујутру овим реоном.

"Свјестан сам инцидента на мосту Ки и на путу сам до њега. Особље Хитне помоћи је на лицу мјеста", рекао је градоначелник Балтимора Брендон М. Скот.

Портпарол Полицијске управе Балтимора рекао је за НБЦ Невс да су људи вјероватно упали у ријеку, али није јасно колико их је.

"Могу да потврдим да је полиција Балтимора у 1:35 обавијештена о дјелимичном урушавању моста Френсис Скот Ки, са радницима који су вјероватно завршили у води", рекао је детектив Ники Феној у саопштењу.

Мост, који је део И-695, изграђен је 1977. године и прелази у луку Балтимора.

Пратите нас и путем Вибера