Zabrinuti za bezbjednost

Evropska komisija zabranjuje Tiktok na službenim telefonima zaposlenih

  • Извор: Телеграф
  • 23.02.2023. 12:29

IT služba Evropske komisije zatražila je od svih zaposlenih u izvršnoj vlasti EU da deinstaliraju TikTok sa svojih korporativnih uređaja, kao i sa ličnih uređaja koji koriste korporativne aplikacije, navodeći zabrinutost za zaštitu podataka, pišu mediji.

Komesar za unutrašnja tržišta Tjeri Breton rekao je novinarima da je razgovarao sa izvršnim direktorom TikToka o zabrinutosti za privatnost podataka.

"Izuzetno smo aktivni... kako bismo bili sigurni da štitimo naše kolege", rekao je on.

Zvaničnici su jutros dobili zahtjev putem mejla da obrišu aplikaciju.

"Kako bi se zaštitili podaci Komisije i povećala sajber bezbjednost, Korporativni upravni odbor EK odlučio je da suspenduje aplikaciju TikTok na korporativnim uređajima i ličnim uređajima koji su upisani u usluge mobilnih uređaja Komisije", navodi se u mejlu.

Od osoblja je zatraženo da to učine što je prije moguće, a najkasnije do 15. marta. Za one koji to ne urade do postavljenog roka, korporativne aplikacije kao što su e-pošta Komisije i Skype Business više neće biti dostupne.

TikTok je odgovorio rekavši da je odluka Evropske komisije da zabrani aplikaciju na službenim uređajima osoblja zasnovana na pogrešnim idejama o ovoj platformi.

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм