Скренуо са првобитног курса

"Фалкон 10": Нестали авион био на медицинском лету

  • 21.01.2024. 10:13

Авион "фалкон 10", који је нестао у Авганистану са четири члана посаде и два путника, био је на медицинском чартер лету из Индије према Русији, саопштила је руска Федерална агенција за ваздушни саобраћај /Росавијација/.

Раније је авганистанска новинска агенција Пајхвок јавила је да се путнички авион срушио у планинском подручју авганистанске провинције Бадакшан након што је скренуо са првобитног курса.

Срушио се авион у планинама!

Срушио се авион у планинама!

Летјелица, уписана у Државни регистар цивилних ваздухоплова Русије, престала је да одржава контакт и нестала са радарских екрана у суботу увече док се налазила у ваздушном простору Авганистана у близини границе са Таџикистаном, наводи Росавијација.

Авион је обављао чартер медицински лер из Гаје у Индији, преко Ташкента у Узбекистану, до Жуковског у Русији, саопштиле су власти.

Росавијација је у контакту са ваздухопловним властима Авганистана и Таџикистана, наводи се у саопштењу и додаје да је потрага за летјелицом у току. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм