Muškarac iz Jute

FBI sproveo raciju zbog prijetnji Džo Bajdenu, ubijena jedna osoba

  • 09.08.2023. 21:19

Muškarac iz Jute ubijen tokom racije FBI-ja u srijedu rano ujutro, potvrdio je FBI.

Racija je bila u vezi sa istragom o navodnim prijetnjama predsjedniku Džo Bajdenu i drugim političkim zvaničnicima, kažu dvojica zvaničnika upućena u slučaj.

Jedan od zvaničnika rekao je za ABC News da je istraga počela u aprilu, a da je FBI američku tajnu službu obavijestio u junu. Pored pretećih postova, muškarac koji je bio pod istragom na internetu je sugerisao, kako zvaničnik navodi, i da planira da preduzme i fizičku akciju.

Prijetnje su ocijenjene kao "vjerodostojne", a FBI u Salt Lejk Sitiju saopštio je da se pucnjava dogodila oko 6:15 ujutro po lokalnom vremenu, dok su specijalni agenti pokušali da uruče naloge za hapšenje i pretres u jednoj rezidenciji u Provu.

- FBI veoma ozbiljno shvata sve incidente sa pucnjavom u kojima su učestvovali naši agenti ili članovi operativne grupe. U skladu sa politikom FBI-ja, incident sa pucnjavom je pod kontrolom našeg inspekcijskog odjeljenja. Pošto je istraga u toku, više detelja ne možemo otkriti - navodi se u saopštenju FBI.

Portparol američke tajne službe rekao je da je agencija upoznata sa istragom FBI-ja „u kojoj je uključena osoba u Juti koja je izlagala prijetnje zaštićenoj tajnoj službi“ i uputila sva pitanja FBI-ju.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: