Iz zida iščupale sef

Filmska potjera za Srpkinjama u Njemačkoj: Digli helikopter da nađu kradljivice nakita

  • 27.04.2021. 20:24

Tri državljanke Srbije uhapšene su juče u Njemačkoj zbog sumnje da su provalile u jedan stan u Hambrugu, iz zida iščupale sef težak više od 100 kilograma i iz njega odnijele dragocjenosti.

Policija je krenula u potjeru za njima nakon što je jedan od stanara zgrade prijavio da su ga tri žene maltene oborile bježeći sa mjesta zločina. Naime, svjedok je u popodnevnim časovima čuo buku iz komšijinog stana i krenuo je da provjeri šta se dešava. U sljedećem trenutku, tri žene su krenule da trče u njegovom pravcu i da bježe iz zgrade.

Srpkinje su potom istrčale na parking gdje su uletjele u automobil i dale gas. Ubrzo su im za petama bile policijske patrole, motocikli, a u potjeru je bio uključen i policijski helikopter.

Na kraju su uspjeli da zaustave vozilo marke "VW" i da privedu tri državljanke Srbije starosti 19, 30 i 42 godine.

One se sumnjiče da su silom ušle u stan sa namjerom da opljačkaju vlasnika. Iz stana su uspjele da izvale sef i da ga otvore. U vozilu u kome su bježale pronađen je alat za obijanje, ali i vrijedan nakit, za koji se sumnja da je ukraden iz sefa.

Vlasnika stana, prema navodima njemačkih medija, još nije uspio da dokaže porijeklo nakita koje je pronađeno kod kradljivica.

(Foto: Ilustracija)

Тагови:
  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.