Влада саопштила

Финска преломила: Затварају се четири контролна пункта на граници са Русијом

  • Извор: Агенције
  • 16.11.2023. 14:27

Финска влада је саопштила да је, због погоршања миграционе ситуације на граници са Русијом, одлучила да затвори четири од осам прелаза од 18. новембра до 18. фебруара 2024. године.

- Гранични прелази Ваалимаа, Нуијамаа, Иматра и Ниирала биће затворени од 18. новембра 2023. године - наводи се у саопштењу.

Како је изјавила финска министарка унутрашњих послова Мари Рантанена, затварање граничних прелаза на источној граници помоћи ће да се заустави илегални улазак на територију државе, напоменувши да су власти спремне да предузму драстичније мјере уколико буде потребно.

Фински премијер Петери Орпо казао је да је та земља реаговала одлучно и брзо како би осигурали да се ситуација на источној граници не погорша.

- Измјене Закона о граничној стражи су направљене на прошлим изборима управо за такве ситуације - навео је Орпо.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да "Москва дубоко жали што је Хелсинки одлучио да ограничи саобраћај на граници са руском страном".

Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова поручила је да се "Русија нада да ће Финска одустати од идеје о потпуном затварању границе између земаља".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)