Makron izjavio

Francuska izdvaja još 76,5 miliona evra za Ukrajinu

 • Izvor: Srna
 • 13.12.2022.15:14

Vlada Francuske izdvojiće dodatnih 76,5 miliona evra za podršku Ukrajini u snabdijevanju električnom energijom tokom zime, izjavio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

On je tokom konferencije pod nazivom "Uz narod Ukrajine" u Parizu podsjetio da je Francuska od početka godine već izdvojila 151,5 miliona evra, te da će u sljedećim danima dodati još 48,5 miliona evra za ispunjenje ciljeva postavljenih tokom konferencije.

"Pored toga, izdvojićemo još 76,5 miliona evra za pomoć u snabdijevanju strujom. Biće isporučena još 63 generatora, koji će biti dodati na 100 onih koji su već isporučeni", rekao je Makron.

Francuska je prošlog mjeseca poslala 100 generatora koji proizvode od pet do kilovata struje, u okviru plana EU da se 500 generatora prebaci u Ukrajinu. 

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.