Rusko Ministarstvo spoljnih poslova

Francuska, Njemačka, Kanada i SAD "ponovile laži" Londona

  • 07.09.2018. 21:00

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da žali što su Francuska, NJemačka, Kanada i SAD "ponovile laži" Londona i optužile Rusiju da je odgovorna za napad nervnim agensom u Solsberiju.

U zajedničkom saopštenju, Francuska, NJemačka, Kanada i SAD podržale su ocjenu Londona da su dva pripadnika ruske vojne obavještajne službe učestvovala u trovanju bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije. 

Takođe, u saopštenju se navodi da je ta operacija "skoro sigurno odobrena sa višeg državnog nivoa". 

U međuvremenu, ruska ambasada u Britaniji zatražila je od britanske Vlade da skine oznaku tajnost sa dosijea u slučaju "Skripalj" "jer je to jedini način da se prekinu sve glasine u vezi sa ovim incidentom", prenio je TASS. 

U saopštenju se odbacuju britanske optužbe da je Rusija iznijela veliki broj lažnih verzija u vezi sa napadom u Solsberiju. 

"Kao što smo rekli ranije, Rusija nema i ne može da ima neku zvaničnu verziju onoga što se dogodilo jer nema pristup nikakvim podacima o tom slučaju", navodi se u saopštenju. 

Isti izvor navodi da je Britanija nametnula jedan informativni vakuum, pun beskrajnih slučajeva curenja informacija u britanskim medijima, za koje se svaki put ispostavilo da su lažne. 

U saopštenju se dodaje da je u takvim okolnostima onda sasvim normalno da ruski novinari i eksperti razmatraju različita scenarija i opcije u namjeri da dođu do istine. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм