Protesti "Žutih prsluka"

Francuski premijer odlučan da uspostavi red

  • 25.12.2018. 07:25

Francuski premijer Eduar Filip izjavio je da je odlučan da se uspostavi red i mir poslije nekoliko nedjelja protesta pokreta "Žuti prsluci".

Filip je izrazio podršku trojici policajaca iz specijalne motociklističke jedinice koje su demonstranti napali u subotu uveče, jer je jedan od policajaca na demonstrante neizazvano bacio granatu sa suzavcem, dok su se ljudi mirno razilazili poslije protesta u centru Pariza.

Kada su demonstranti navalili na njih, jedan od policajaca je izvadio pištolj i uperio ga na demonstrante koji su odgovorili kanonadom predmeta koje su bacali ka njima, a potom su im prišli i potukli se. 

Trojica policajaca su potom pobjegla, ostavivši jedan od svoja tri motocikla, a nešto kasnije su se vratili s velikim pojačanjem. 

Demonstranti su snimili napad i video-snimak kruži na društvenim mrežama s raznim komentarima, od osude policajaca do osude demonstranata koji su ih gađali čak i stubovima ulične ograde, iščupanim iz trotoara. Parisko tužilaštvo je otvorilo istragu, ali niko nije priveden. 

Protestni pokret "Žuti prsluci", sa socijalnim i ekonomskim zahtevima, koji je širom Francuske nastao 17. novembra, u subotu je priredio "šesti čin demonstracija", ali se odazvalo znatno manje ljudi. 

Vlast je u međuvremenu popustila i donijela desetak mjera na osnovu više od 40 zahteva demonstranata.
 

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија