Predsjednik Avganistana

Gani: Bezbjednosne snage porazile "Islamsku državu"

 • 19.11.2019. 15:32

Avganistanske bezbjednosne snage porazile su militante "Islamske države" u Avganistanu, izjavio je predsjednik te zemlje Ašraf Gani.

Izjava Ganija uslijedila je nekoliko časova nakon razmjene zarobljenika sa talibanima, što je ulilo nadu u smirivanje nasilja u Avganistanu.

Više od 600 boraca "Islamske države" se zajedno sa svojim porodicama u posljednjih nekoliko sedmica predalo avganistanskoj Vladi.

Avganistanski zvaničnici tvrde da su islamiste na predaju natjerali vazdušni napadi avganistanskih i savezničkih snaga, kao i nedostatak novca i nizak moral.

"Prije godinu dana niko nije vjerovao da ćemo ustati i danas saopštiti da smo uništili `Islamsku državu`", rekao je Gani.

Gani je pozvao nadležne organue da nakon predaje islamista budu humani prema članovima porodica džihadista.

Vlada Avganistana saopštila je da se među zarobljenim borcima nalaze stranci iz Pakistana, Tadžikistana, Uzbekistana, Irana, Azerbejdžana, Kazahstana i sa Maldiva.

Avganistanski talibani, međutim, tvrde da je "apsurdna" Ganijeva izjava o porazu džihadista.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.