Gruzija

Garibašvili: Kako da uvedemo sankcije Rusiji kad zavisimo od nje

  • Извор: СРНА
  • 01.03.2022. 10:48

Predsjednik Vlade Gruzije Irakli Garibašvili odbija da uvede sancije Rusiji napominjući da sa tom zemljom trguje cjelokupno gruzijsko stanovništvo.

On je kritikovao "radikalnu opoziciju" da se raduje ratu u Ukrajini i da traži korist i interes za sebe.

"Njihov cilj je da ponove tragediju od koje sami nisu uspjeli da zaštite naš narod i državu", poručuje Garibašvili, misleći na kratkotrajni rat sa Rusijom 2008. godine.

"Hiljade vinara, izvoznika, poljoprivrednika... uključeno je u ovaj proces. Želio bih postaviti pitanje - kada je u pitanju izricanje sankcija, šta tražite od mene? Hoćete li da uvedem sankcije od kojih će patiti moj narod? Naši ljudi i ekonomija će izgubiti prihode, patiće milion naših građana koji, na primjer, neće moći prebacivati ​​novac", navodi predsjednik Vlade Gruzije, a prenose agencije.

On dodaje da je Gruzija poslala veliku humanitarnu pomoć u Ukrajinu.

Vodovodne firme, hidroelektrane, energetska infrastruktura i gotovo svi strateški objekti u Gruziji prodati su ruskim firmama nakon petodnevnog rata 2008. godine.

Garibašvili navodi da je vlada bivšeg predsjednika Mihaila Sakašvilija, takođe, potpisala članstvo Rusije u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji kako bi se postiglo otvaranje ruskog tržišta.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм