Nasmijani ubica

Glumi dobročinitelja: Čaba Der iz zatvora pomogao ženi

  • Извор: Курир
  • 10.08.2021. 08:25

Čaba Der, poznat po nadimku "nasmijani ubica", koji je i u Mađarskoj i u Srbiji osuđen na maksimalne kazne zatvora zbog nekoliko ubistava, iza rešetaka glumi dobročinitelja, pa je nedavno uplatio ogroman novac na račun žene iz Mađarske koja je ostala bez doma.

Kako piše "Blik", plaćeni ubica, koji u mađarskom zatvoru služi kaznu doživotnog zatvora, u novinama je pročitao tužnu životnu priču Monike Ziget, koja je upala u problem sa građevinskom mafijom.

"Monika je u medijima pričala kako se već 10 godina bori za krov nad glavom, jer su je prevaranti doveli u neprilike. Svoj stan je mogla da povrati samo ako bi licitirala na javnoj aukciji, a za to joj je bio neophodan avans od 3.000 evra. Ona nije imala taj novac ", piše "Blik".

Kristijan Gulijas, advokat osuđenog Čabe Dera, potvrdio je tamošnjim medijima da je njegov klijent uplatio novac Moniki Ziget.

"Čaba nije neosjetljiv, uvijek je pomagao ljudima i imao razumijevanja za tužne sudbine, posebno za žene i djecu. Želi da skrene pažnju na muke poštenih ljudi, da se nikome ne bi dogodilo ono što je ovoj siromašnoj ženi", rekao je Derov advokat i dodao da je "nasmijani ubica" bio umiješan u mafijaški rat, te da je izgubio mnogo prijatelja i poznanika i da vrlo dobro zna kako je to kada je nekome potrebna pomoć.

Međutim, advokat nije objasnio odakle njegovom klijentu novac za donacije, s obzirom na to da se iza rešetaka nalazi već dve godine.

"Der glumi dobročinitelja. Možda to radi da bi oprao svoju savjest, a nije isključeno ni da to radi jer voli da se pojavljuje u medijima, pa traži načine za to", kaže neimenovani izvor upoznat sa slučajem, piše "Kurir".

Monika šokirana ali prihvatila pomoć

O uplaćenom novcu, kako pišu mađarski mediji, obaviještena je i Monika Ziget, koja je, kako navode, bila šokirana, ali je prihvatila pomoć plaćenog ubice.

"Nisam mislila da ću dobiti pomoć od osuđenika. Ovaj čin pokazuje da u svim ljudima ima malo dobrote. Mnogo smo mu zahvalni. Da mogu, posjetila bih Čabu u zatvoru", rekla je Monika.

Podsjetimo, Der je nedavno osuđen pred Višim sudom u Beogradu na 40 godina zatvora zbog likvidacije Nebojše Markovića na Banovom brdu 2018. Prethodno je u Mađarskoj osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva Lasla Vetule u Budimpešti i Hrvata Ivana Serdarušića u Amsterdamu. Kako Der ima i mađarsko i srpsko državljanstvo, nakon hapšenja u Češkoj izručen je Mađarskoj.

Pomogao i kćerki žrtve

Čaba Der je, navodno 3.000 evra uplatio i Vivijen Vetuli, kćerki Lasla Vetule, za čije je ubistvo osuđen. Djevojka od rođenja maltene nije imala kontakt sa ocem, a kada je Čaba čuo za njenu tešku sudbinu i zdravstvene probleme, odlučio je da joj pomogne.

Tukao cimere

Boravak "nasmijanog ubice" iz Čantavira u mađarskom zatvoru obilježen je skandalima. Der, koji je označen kao jedan od najopasnijih osuđenika, već dva puta je prebijao svoje cimere u ćeliji, a riječ je o ljudima koji su osuđeni zbog ubistva žene ili nasilja nad ženama. Njegov advokat bi svaki put govorio da je Čaba i sam bio žrtva porodičnog nasilja, te da je on zamolio da ga u zatvoru ne spajaju sa takvim pritvorenicima, jer on to ne može da toleriše i da je izuzetno osjetljiv na žene i djecu.

Тагови:
  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.