Републиканци

Готово половина Американаца сматра да САД троши превише на помоћ Украјини

  • Извор: Кликс
  • 11.12.2023. 16:35

Готово половина америчких гласача вјерује да Сједињене Америчке Државе троше превише на помоћ Украјини. То произлази из истраживања јавног мнијења које је данас објавио Финаншл Тајмс.

Резултати анкете објављени су на дан када украјински предсједник Володимир Зеленски започиње посјету САД како би затражио даљњу америчку подршку.

Према истраживању, 48 одсто испитаника сматра да САД троши "превише" новца за војну и финансијску подршку Кијеву у рату против Русије, док је 27 одсто увјерено да Вашингтон даје "прави износ". Према 11 одсто испитаника, америчка помоћ није довољна.

Против војне и финансијске помоћи били су углавном републикански бирачи, од којих је 65 одсто изјавило да САД троше превише на помоћ Украјини. Тако се изјаснило око 52 посто независних бирача, а само 32 одсто демократа.

Администрација предсједника Џо Бајдена покушава увјерити Конгрес да Украјини додијели више милијарди долара за рат против Русије. Републиканци у америчком Сенату прошле седмице су блокирали Бајденов приједлог нове помоћи Украјини, али и Израелу који се сада бори против Хамаса у Појасу Газе.

У замјену за подршку пакету, сенатори траже значајно заоштравање америчке усељеничке политике, што демократе одбијају.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)