Potkivač konja

Govorio ženama da će ih izliječiti pa ih iskorišćavao: Kad je otkriven ubio suprugu

  • Извор: Телеграф
  • 18.02.2023. 01:01

Nijemac Mihael V. je zapravo potkivač konja, ali to ga nije spriječilo da se predstavlja kao lažni iscjelitelj i neko ko se bavi alternativnom medicinom.

Godinama je zloupotrebljavao povjerenje nesrećnih žena i pod izgovorom da može da ih izliječi, seksualno ih iskoriščavao i zlostavljao. A kada se sve otkrilo, ubio je i svoju suprugu, piše njemački Bild.

Tužilaštvo u Flensburgu podiglo je optužnicu protiv njega u kojoj se navodi da je suprugu najprije otrovao a zatim nožem ubio.

Naime, u avgustu prošle godine u Esgrusu dogodio se naizgled zajednički pokušaj samoubistva bračnog para. Muž i žena su nađeni sa povredama od noža. Žena je umrla, muškarac je preživio. A onda se ispostavilo da je žena prethodno otrovana lijekovima. Krajem septembra, tužilaštvo je podnijelo zahtjev za hapšenje muškarca. Sada se osumnjičeni pred okružnim sudom u Flensburgu tereti i za seksualno zlostavljanje, kao i podmuklo ubistvo.

Prema istrazi, Mihael V. (54) je od 2014. do jula 2022. u svom stanu liječio bolesne osobe, i to bez odgovarajućih kvalifikacija.

"To mu je omogućilo da seksualno iskoristi žene koje su tražile pomoć", rekao je Bernd Vinterfelt iz tužilaštva u Flensburgu za NDR.

Tužilaštvo pretpostavlja da je optuženi ženama izvodio masaže i bolne pokrete u njihovim intimnim dijelovima, a radi seksualnog zadovoljstva. Konkretno, radi se o šest slučajeva, a u dva i o tjelesnim povredama. Pored toga, vodi se još 15 istražnih postupaka.

Jedna od žena željela je da prekine navodni tretman liječenja, nakon čega joj je optuženi prijetio da će na Internetu objaviti slike na kojima je obnažena, a koje je tajno snimio. Prema riječima tužioca, ova žena je na kraju podnijela krivičnu prijavu.

Otrovao je svoju ženu i na kraju je ubio 

Kada je potom pokrenut istražni postupak protiv osumnjičenog, on se navodno uplašio da bi ga žena mogla ostaviti.

"Da bi održao svoj životni standard i došao do nasljedstva od supruge, odlučio je da je ubije", navodi se u optužnici.

Najprije je ženi dao preveliku dozu koktela lijekova, ali pošto to nije dovelo do njene smrti, dva puta ju je izbo kuhinjskim nožem u predjelu stomaka. Ona je na kraju izdahnula.

Optuženi negira da su njegovi lažni tretmani služili seksualnom zadovoljstvu. Kako je saopštilo javno tužilaštvo, on negira i optužbu za ubistvo supruge tvrdeći da su njih dvoje zajednički željeli da se ubiju.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић