Gradonačelnica u SAD-u prijetila demonstrantima vatrenim oružjem jer su upali na njen posjed

  • 29.06.2020. 09:07

U St. Louisu (SAD) su snimljeni gradonačelnica Lyda Krewson i još jedan muškarac kako vatrenim oružjem brane svoje imanje od grupe "Black Lives Matter" aktivista koji su došli ispred njene kuće i tražili ostavku.

Nekoliko videosnimaka svađe je postalo viralno na društvenim mrežama, a par su neki hvalili za čuvanje svoje imovine, drugi kritikovali zbog lošeg rukovanja oružjem, a treći osudili zbog prijetnje mirnim demonstrantima.

Iako postoje tvrdnje da su aktivisti provalili na njihov posjed, ne postoji videosnimak da su oni zaista to uradili, vidi se da nekoliko aktivista stoji na kraju travnjaka i snima naoružani par.

Gradonačelnica St. Louisa i ovaj muškarac su vikali na demonstrante naređujući im da napuste privatni posjed, a s vremena na vrijeme su usmjeravali pištolj prema aktivistima.

St. Louis Post-Dispatch je pisao da je grupa demonstranata provalila kapiju i došla ispred kuće gradonačelnice nezadovoljni time što je ona javno pročitala imena i adrese stanovnika koji su predložili odbranu od policijske uprave.

Oni su uzvikivali "Lyda, daj ostavku i povedi policajce sa sobom".

Тагови: