Nakon propalog pokušaj puča u Venecueli

Gvaidov mentor pobjegao u špansku ambasadu

  • 01.05.2019. 13:25

Španska vlada potvrdila je da se venecuelanski opozicionar Leopoldo Lopes nalazi u španskoj ambasadi u Karakasu od pokušaja puča u Venecueli.

Navedeno je da je Lopes, politički mentor opozicionog lidera Huana Gvaida, sa ženom i ćerkom smješten u rezidenciji španskog ambasadora.

Šef čileanske diplomatije Roberto Ampuero je na Tviteru ranije naveo da su Lopes i njegova žena donijeli "ličnu odluku" da odu u špansku ambasadu, jer je čileanska ambasada "već imala goste".

Lopes je juče rekao da su ga vojnici pustili iz kućnog pritvora po Gvaidovom naređenju.

Lopes se nalazio u kućnom pritvoru od 2017. godine, ali je viđen u društvu Huana Gvaida, samoproglašenog predsjednika Venecuele, u utorak ujutru kada je “naređen pokret za izvršenje državnog udara“.

Lopes je osnovao partiju Volja naroda, koju Gvaido predstavlja u Narodnoj skupštini Venecuele, a tokom protesta 2014. godine je uhapšen i optužen za zavjereništvo.

Tada je oslobođen, ali je 2015. godine osuđen na skoro 14 godina zatvora, zbog izazivanja nasilja i do 30. aprila 2019. godine nije bio prisutan u javnosti.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм