Evakuacija bi mogla potrajati

Hiljade zarobljenih u živom blatu na festivalu u Nevadi

  • Извор: Танјуг
  • 03.09.2023. 08:46

Desetine hiljada ljudi ostale su zarobljene na festivalu Burning Man u Nevadi, kada je u pustinji pala obilna kiša i pretvorila je u živo blato.

Posjetiocima festivala rečeno je da ostanu u kampovima, jer im je onemogućeno da napuste pustinju Blek Rok u Nevadi, prenosi CNN.

Organizatori su upozorili posjetioce da čuvaju hranu i vodu jer za sada ne mogu da napuste područje na kojem se održava festival.

"Evakuacija bi mogla potrajati. Gusto blato doslovno se lepi za cipele i sve što dotakne. Vozilima je zabranjen izlaz, mogu da pokušaju samo hitne službe", poručili su, prenosi Tanjug.

Prema prognozama, kiša će padati do ponedjeljka, a zbog vremenskih neprilika obustavljeno je i čišćenje prenosnih toaleta.

Festival koji traje nedelju dana svake godine posjeti 70.000 ljudi, a nije poznato koliko je tačno posjetilaca zarobljeno u pustinji zbog vremenskih neprilika.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм