Brazil

Hirurzi zaboravili makaze u čovjeku nakon operacije

  • Извор: АТВ
  • 07.02.2023. 02:38

Mediji su do sada nebrojeno puta pisali o greškama doktora tokom operacije, ali slučaj iz Brazila je možda jedan od najbizarnijih.

Naime, gradski vijećnik Santa Helene Klejton Hose Zanata prijavio je obližnju regionalnu bolnicu u Kolideru zbog greške tokom uklanjanja tumora iz crijeva, prenosi "Newsflash".

Iako je operacija naizgled prošla bez problema, političar je shvatio da nešto nije u redu nakon što se osjećao bolesno šest dana nakon operacije.

Član brazilske Socijaldemokratske partije vratio se u istu bolnicu, gdje je CT snimak otkrio velike makaze u njegovim crijevima. Hirurzi su navodno ostavili ove instrumente u nesrećnom čovjeku dok su ga šivali nakon operacije.

Brzo su uklonili makaze iz političara, koji se oporavio od medicinske nesreće i sada je navodno u stabilnom stanju.

Ovo nije prvi put da odsutni doktori slučajno ostavljaju pacijentu "uspomenu sa operacije". U septembru, jednoj ženi je konačno uklonjena traka gaze sa njenog tijela više od 20 godina nakon što ju je zaboravni ljekar ostavio u njenom stomaku. 

Poznat je i slučaj kada su njujorški medicinari ostavili 10-inčnu cijev za disanje u tijelu muškarca iz Kvinsa – i nisu shvatili grešku niti je izvukli više od tri decenije.


(Foto: Privatna arhiva)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.