Brazil

Hirurzi zaboravili makaze u čovjeku nakon operacije

 • Izvor: ATV
 • 07.02.2023.02:38

Mediji su do sada nebrojeno puta pisali o greškama doktora tokom operacije, ali slučaj iz Brazila je možda jedan od najbizarnijih.

Naime, gradski vijećnik Santa Helene Klejton Hose Zanata prijavio je obližnju regionalnu bolnicu u Kolideru zbog greške tokom uklanjanja tumora iz crijeva, prenosi "Newsflash".

Iako je operacija naizgled prošla bez problema, političar je shvatio da nešto nije u redu nakon što se osjećao bolesno šest dana nakon operacije.

Član brazilske Socijaldemokratske partije vratio se u istu bolnicu, gdje je CT snimak otkrio velike makaze u njegovim crijevima. Hirurzi su navodno ostavili ove instrumente u nesrećnom čovjeku dok su ga šivali nakon operacije.

Brzo su uklonili makaze iz političara, koji se oporavio od medicinske nesreće i sada je navodno u stabilnom stanju.

Ovo nije prvi put da odsutni doktori slučajno ostavljaju pacijentu "uspomenu sa operacije". U septembru, jednoj ženi je konačno uklonjena traka gaze sa njenog tijela više od 20 godina nakon što ju je zaboravni ljekar ostavio u njenom stomaku. 

Poznat je i slučaj kada su njujorški medicinari ostavili 10-inčnu cijev za disanje u tijelu muškarca iz Kvinsa – i nisu shvatili grešku niti je izvukli više od tri decenije.


(Foto: Privatna arhiva)

 • 17:50 Narod priča (R)

  Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:31 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:32 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.