Америка

Хит обавјештење у продавници уочи помрачења Сунца: "Не можете вратити маску за варење"

  • Извор: Телеграф
  • 09.04.2024. 17:31

Спектакуларно помрачење Сунца, које је јуче десетине милиона људи пратило оставља "ефекат послије" на многобројне трговинске ланце. Барем судећи по обавјештењу у једној продавници у Америци.

Наиме, потрошаче су обавестили да неће моћи да врате "маске за варење", купљене 7. или 8. априла.

Подсјетимо, помрачење је било видљиво дуж уског дијела од пацифичке обале Мексика до истока Канаде. Како је директно гледање у Сунце током помрачења штетно за очи, сви су морали да имају специјалне наочаре, а неки су очигледно отишли корак даље, па су набављали маске за варење.

"Не можемо да вратимо маске за варење купљене 7. или 8. априла, извињавамо се на непријатности", стоји у саопштењу америчког трговинског ланца.

Lowe’s isn’t allowing Welding Mask returns if they were bought around the eclipse
byu/willbuckley235 inpics

Вођени искуством или претпоставком да ће велики број потрошача прибјећи повраћају новца након помрачења Сунца, трговински ланац одлучио је да се обезбиједи на вријеме.

"Ништа другачије од Бест Баја који ограничава враћање телевизора купљених непосредно прије Супер Бовла“, стоји у једном од коментара, а други се надовезује:

"Радила сам у салону намештаја, буквално смо имали људи који су куповали чаше и тањире, сребрнину за своје вјенчање и онда су све то враћали касније.“

Пратите нас и путем Вибера