Постављена склоништа за бескућнике

Хладни талас однио два живота

  • Извор: Анадолија
  • 09.01.2024. 22:42

Захлађење које је погодило велике дијелове сјеверне Европе узроковало је смрт двију особа у Пољској.

Двије особе умрле су од хипотермије у уторак у Пољској, која се бори са најгорим хладним таласом у посљедњих неколико година усред температура од 27 степени Целзијусових испод, и сњежних падавина, преносе локални медији.

Склоништа за бескућнике успостављена су у неколико градова, док су неке општинске власти апеловале на грађане да склоне бескућнике док не прође хладно вријеме.

Саобраћајне несреће су такође повећане на залеђеним путевима, док су неке жељезничке линије, укључујући ону која повезује главни град Варшаву и сјеверни лучки град Гдањск, погођене кашњењима и кваровима.

У цијелој земљи на снази је упозорење које ће трајати неколико дана због арктичке олује.

Удари вјетра до 70 километара на сат погодили су подручја планине Биесзцзадy, гдје је највиша температура била минус 12 степени.

У Кракову је данас максимална температура износила минус 13 степени Целзијусових, а сутра се прогнозира максималних минус осам.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:30 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:55 Ноћни програм

    Ноћни програм