САД

Хладноћа поразила електричне аутомобиле

  • Извор: Б92
  • 18.01.2024. 18:40

Јак талас хладноће погодио је дио САД, па је тако на подручју Чикага температура ових дана и до -34 степена.

Ово представља проблем за електричне аутомобиле, односно њихово пуњење. Како је један возач Тесле рекао за ЦБС, за оно што иначе траје 45 минута, била су потребна два сата. Како су из овог медија окарактерисали ситуацију, од аутомобила је остала само "гомила мртвих робота".

Потонуо још један сплав у Београду

Потонуо још један сплав у Београду

"Ако чекате у реду за пуњење и имате домет до 80 километара, нећете стићи на вријеме", рекао је возач Тесле Модела 3 за "Њујорк тајмс".

Нису само Тесле овим захваћене, већ и остатак електричних аутомобила на овој територији.


Ствари су ишле дотле да су се мјеста за пуњење практично претварала у "гробље аутомобила", јер возила нису могла да се помјере па су чак у неким случајевима морали и да их одшлепају.

Ствар је у томе што се хемијске реакције унутар батерија успоравају на ниским температурама, па сходно томе ем што се брже празне, ем што је отежано пуњење.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.