Оптужен

Хрват (79) у Аустралији пуцао у адвоката, комшије у шоку

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 29.02.2024. 21:04

Хрват који се преселио у Аустралију прије готово 60 година, оптужен је због пуцњаве у којој је адвокат погођен у препоне. Према наводима полиције, 79-годишњи Синве Вулић је у сриједу ушао у адвокатску канцеларију Ван Куни у Сиднеју, држећи пиштољ и торбу у којој се налазила пресјечена сачмарица.

Како јавља "Daily Mail", Вулић је мирно затражио разговор са шефом, Ван Кунијем, а затим га упуцао у препоне. Неколико радника, укључујући и повријеђеног Кунија, успјело је срушити Вулића на тло и задржати га док није стигла полиција.

Иако се није изјаснио о кривици, тренутно је у притвору уз оптужнице за шест казнених д‌јела повезаних с оружјем и пуцањем с намјером убиства. Полиција тврди да се радило о "личном сукобу", који је шокирао Вулићеве комшије.

Описали су га као "њежног старца" који већ скоро 30 година живи у мирном пред‌јелу Сиднеја и брине за своју болесну жену.

"Он је диван. Минимално говори енглески, али кад год га видимо како коси траву или ради у врту, моја д‌јеца му приђу и поздраве га" рекла је једна комшиница.

Други комшија тврди да је Вулић углавном бринуо о својој супрузи Кати, која има проблема са здрављем.

"Шета около и посјећује пријатеље у другој улици. Разговарао сам с њим на спроводу нашег комшије и чинио се диван. Не познајем другу његову страну" додао је.

Све комшије с којима је "Daily Mail" разговарао, нису знали Вулића по имену, иако живи у комшилуку деценијама.

"Старији су пар, мислим да су Македонци или Хрвати. Увијек је врло пријатељски настројен и поздравља, али држе се повучено" рекао је трећи комшија.

Вулић је рођен у Хрватској, у Аустралију је емигрирао 1967. године и вјенчао се три године касније. По занимању је био столар, али га је повреда леђа коју је претрпио 1982. године оставила без посла. Касније је банкротирао због неуспјешног поступка за компензацију радника коју је покренуо због повреде леђа и купио породичну кућу уз помоћ двоје одрасле д‌јеце.

Вулићев адвокат појавио се у четвртак ујутро на локалном суду у Даунинг Центру и затражио љекарску помоћ за свог клијента. Очекује се да ће се његова жртва, адвокат Ван Куни, потпуно опоравити. Дејвид Ел-Бадави, полицијски инспектор NSW-a похвалио је раднике који су савладали Вулића након пуцњаве.

"Људи у канцеларији су били врло храбри. Обуздали су починиоца до доласка полиције" рекао је Ел-Бадави.

Инспектор Доминик Вонг потврдио је да су полицајци пружили прву помоћ на мјесту догађаја.

"Вјерујем да му је пројектил ушао у тијело, то није била огреботина. Кад смо дошли на мјесто догађаја, није активно крварио, био је у стабилном стању. Сви његови витални знакови били су у границама нормале" додао је Ел-Бадави, а преноси "Јутарњи".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.