Томислав Ткалац

Хрват нестао у Украјини, мајци рекао да иде у Њемачку да ради

  • Извор: Курир
  • 17.10.2023. 10:01

Двадесетчетворогодишњи Хрват Томислав Ткалац, из мјеста Дуга Реса, нестао је прије око двије недјеље на територији Украјине гдје је, како се претпоставља, био припадник украјинске војске.

Нема званичних потврда да је Ткалац погинуо, и званично се води као нестала особа.

У Министарству спољних послова Хрватске потврдили су да имају званичне информације о његовом нестанку на територији Украјине, а из МУП је незванично потврђено да се његово име налази на списку несталих у Украјини.

Томислав Ткалац је крио од најближе родбине, мајке и неколико блиских пријатеља, да иде у рат у Украјину и свима је рекао да ради у Њемачкој, како га не би спречили у његовом науму.

Неколико његових пријатеља је то потврдило, наводећи да ни његова мајка није знала праву истину све док полиција није покуцала на њена врата.

На фејсбук страници "Меморијал – Међународни добровољци за Украјину", посвећеној странцима погинулим у рату у Украјини, појавила се Томиславова фотографија и сљедећа реченица:

"Молим вас, помозите нам да му одамо почаст да не буде заборављен. Драги наш Брат Хрват Томислав Ткалац, који је служио као добровољац у Украјини, погинуо је на ратишту. Част, слава и захвалност нашем брату".

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.