Brazil

Htio da proslavi razvod braka, pa slomio vrat (FOTO)

  • Извор: Курир
  • 06.05.2023. 07:24

Muškarac koji je skočio bandžijem kako bi proslavio razvod pao je sa visine od 21 metar i slomio vrat kad je konopac pukao.

Nesrećni Rafael dos Santos Tosta (22) slomio je vrat i lumbalni dio kičme prilikom skoka u napuštenom kamenolomu u Brazilu.

Mladić se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi.

Mjesec dana pritvora za oca dječaka koji je počinio masakr

Mjesec dana pritvora za oca dječaka koji je počinio masakr

Rafael je otišao u napušteni kamenolom kako bi proslavio svoj razvod. Aktivnost, koja je slična skakanju bandžijem, sastoji se od slobodnog pada prije nego što tijelo postane takozvano ljudsko klatno koje se ljulja u ogromnom luku.

- Uvijek sam bio veoma smirena osoba, ali stvari su se nedavno promijenile. Poslije razvoda želio sam da uživam u životu na sve moguće načine. Radio sam mnogo ludih stvari. Uopšte nisam cijenio svoj život - rekao je mladić koji je nekim čudom preživio pad.

Rafael je otišao da se ljulja na mostu sa rođakom i prijateljem tri dana prije svog 22. rođendana. Kad je konopac pukao, uronio je u lagunu na dnu kamenoloma. Slomio je vrat i lumbalni dio kičme.

- Počinjete da vidite život iz drugog ugla i da budete zahvalni na svemu. Nije da me ranije nije bilo briga, ali nisam na to gledao iz ove perspektive. Moj život nikada neće biti isti. Ne želim da budem Rafael kakav sam bio prije. Moram da budem zahvalan što sam živ što je već velika stvar - rekao je mladić lokalnim medijima.

"Tata, dođi, ja umirem": Bolna ispovijest oca ranjenog mladića u Mladenovcu

Sada, skoro tri mjeseca kasnije, Rafael još pati od posljedica pada uprkos nekoliko sesija fizioterapije i tretmana. I dalje se bori da podigne teške predmete. Osjeća bol u nekim dijelovima tijela i pati od slabosti.

- San mi nije isti, ne mogu da zaspim, morao sam da potražim pomoć. Počeo sam da imam krize i noćne more i plašim se da zaspim - navodi mladić.

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови: