Румунија

Хтјела да се убије, скочила са зграде па пала на жену и убила њу

  • Извор: Мондо.рс
  • 02.11.2023. 18:09

Илеана Кристеа (60) трагично је страдала након што је на њу пала жена (43), која се бацила са 5. спрата зграде покушавајући да убије себе.

Трагедија, коју су забиљежиле сигурносне камере, догодила се у Букурешту 25. октобра око 9 сати ујутру, а несрећна Илеана преминула је у вечерњим сатима у болници.

Кобног дана Илеана, која живи у згради са које се жена бацила, кренула је ка аутобуској станици. Мајка двоје дјеце, која је радила као књиговођа у Националној служби за запошљавање, није ни слутила да се више никад неће вратити кући.

На пола пута до станице на њу је пала млађа жена, која се бацила са прозора своје канцеларије.


Снимљено признање хамасовца: Чули смо плач дјеце и пуцали док није престао

Снимљено признање хамасовца: Чули смо плач дјеце и пуцали док није престао

На Илеану је пала са 20 метара висине, а стручњаци кажу да је силина ударца била готово једнака као кад удари аутомобил при брзини од 60 километара на час.

Обје су остале свјесне након језиве несреће, а пролазници су брзо позвали Хитну помоћ и притрчали да помогну.

Док су их убацивали у возило санитета, жена која је покушала самоубиство се непрестано извињавала, говорећи да је погледала прије него што је скочила и да никог није било.

"Гледала сам, било је празно, и онда сам се бацила", говорила је она.

Вјерује се да је скочила баш у тренутку када је Илеана излазила из зграде и да је на њу пала тек што је Илеана направила два или три корака.

По доласку у болницу констатовано је да Илеана има тешке тјелесне повреде. Одмах су је одвели у операциону салу и услиједило је пет сати агоније за њену породицу.

"Ти минути, ти сати док чекаш... Врата се отварају, све се надаш рећи ће ти нешто... Не знам да ли то можете да замислите", прича Илеанина кћерка Алиса.

Њено срце стало је неких десет минута након што је изашла из операционе сале. Љекари су успјели да је поврате, али су рекли породици да су прогнозе веома лоше.


За око 440.000 људи у БиХ стижу лијепе вијесте

За око 440.000 људи у БиХ стижу лијепе вијесте

"Само смо се молили Богу да преживи", причала је Алиса за румунске медије.

Нажалост у 22.10 часова, Илеана је проглашена мртвом.

"Сви смо у шоку. Како да повјерујеш да тако дивна жена тако страда. Да се нађе на погрешном мјесту, у погрешно вријеме", прича неутешна кћерка.

Жена која се бацила са 5. спрата задобила је лакше повреде, али је ипак хоспитализована. Полицији је дала изјаву и признала је да је имала намјеру да изврши самоубиство. Како је приликом покушаја самоубиства изазвала смрт друге особе, терети се за убиство из нехата.

"Сама чињеница да је одабрала да се баци са спрата зграде у веома насељеном подручју, чак и да није хтјела некога да повриједи, нема везе. Могла је да предвиди да овако нешто може да се догоди", рекао је адвокат Јонут Санду.

Алиса каже да се жена извињавала због онога што је учинила.


Неке могу да вас опељеше: Укилоните ове апликације ако их имате

Неке могу да вас опељеше: Укилоните ове апликације ако их имате

"Признала је да јој је жао. Док су полицајци и љекари стајали ту, док су је стављали на колица, пред свима је говорила да јој је жао, да је гледала прије него што је скочила и да на тротоару није било никог", прича Алиса.

Колеге жене која је покушала самоубиство кажу да је била повучена, али да је врхунски професионалац. У фирми ради као књиговођа, и кобног дана није било расправа са колегама нити икаквих непријатних ситуација које би је навеле на овако трагичан чин.

Тужилаштво сада може да нареди да буде пребачена у психијатријску установу на даља вјештачења.

"Уколико се утврди да није била урачунљива у вријеме када је извршила ово дјело, то би могло да поништи кривичну одговорност за извршење овог кривичног дјела", наводи адвокат Сануд.

Илеанина породица најавила је да ће тужити жену која је изазвала смрт њихове мајке и супруге и да ће тражити одштету, преноси "Мондо".

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.