Nevjerovatan

Igrica spasila baku: Muškarac držao staricu u zatočeništvu 17 sati

  • Извор: Блиц
  • 12.02.2022. 08:52

Starija gospođa iz Čikaga spasena je nakon 17-satne talačke krize koja je riješena na nevjerovatan način: pomoću odgovora koji je nedostajao u popularnoj onlajn igri Vordli.

Deniz Holt (80) je 5. februara bila sama kod kuće u Ilinoisu kad je psihički nestabilan i potpuno go napadač upao u njen dom.

Njena ćerka u Sijetlu primjetila je da nešto nije u redu jer joj majka nije poslala odgovor na redovni dnevni zadatak u igri Vorli. Osumnjičenom za napad sad prijeti nekoliko krivičnih prijava.

Deniz Holt je, kako priča, spavala u svom krevetu kad je 32-godišnji Džejms H. Dejvis III ušao u kuću i zaprijetio joj makazama. Bio je skroz go i krvario je jer se posjekao na staklo prozora koji je razbio kako bi ušao u kuću.

“Mislila sam da sam gotova. Bila sam u šoku. Samo sam htjela da preživim”, kazala je Holt.

Staricu natjerao da se kupaju u kadi

Iako joj je rekao da je neće povrijediti, provalnik je natjerao staricu da se s njim okupa u kadi, nakon čega je iz kuhinje uzeo dva noža, isključio telefon i zaključao je u podrumskom kupatilu.

Na drugom kraju zemlje, u Sijetlu, njena kćerka, Meredit Holt-Koldvel, primjetila je da joj majka ne odgovara na poruku koju joj je poslala te da nije poslala odgovor na dnevni Vorli zadatak, što je činila svakoga dana.

“To ju je zbunilo”, kazala je gospođa Holt.

Kćerka je nakon toga alarmirala policiju koja je 6. februara došla da provjeri kako je gospođa. Kako su naletjeli na Dejvisa, bila je potrebna pomoć interventnog tima koji je na kraju uspio da privede otmičara.

Policija je saopštila da je Dejvis sada suočen s nizom optužbi, uključujući onu za upad u kuću s ubojitim oružjem, otmicu i napad na službenu osobu. Tokom incidenta, gospođa Holt nije povrijeđena.

“Nikad nisam pomislila da bi se ovako nešto moglo dogoditi, ali dogodilo se. Imala sam puno sreće”, rekla je Holt.

Igra Vordli, koju je u januaru za tajnu sumu kupio Njujork Tajms, svaki dan igračima zadaje jednu skrivenu riječ od pet slova koju moraju da pogode iz šest pokušaja, prenosi Blic.


Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.