Vlasnik Twittera

Ilon Mask uništio novinara BBC-ja: Lažete, širite dezinformacije o vakcinama

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 13.04.2023. 11:21

Video razgovora Ilona Maska i novinara BBC-ija Džejmsa Klejtona munjevito se širi društvenim mrežama.

Izvršni direktor Twittera u razgovoru je optužio novinara BBC-ija da nije sposoban da navede primjere dozvoljenog govora mržnje na ovoj društvenoj mreži.

Novinar BBC-ja pitao je gospodina Maska kako se planira uhvatiti u koštac sa incidentima govora mržnje koji se prijavljuju na Twitteru.

Kada je gospodin Mask zamolio novinara da navede neke primjere govora mržnje na Twitteru, novinar je to odbio.

 "O kakvom govoru mržnje govorite? Mislim, koristite Twitter. Vidite li porast govora mržnje? Neka lična anegdota? Niste sposobni navesti?! Mislim da je to apsurdno, vi lažete", odbrusio mu je milijarder.

"Tražim jedan primjer, a vi ne možete dati niti jedan. Onda kažem, gospodine, da vi ne znate o čemu govorite. Ne možete mi dati niti jedan primjer sadržaja mržnje, čak ni jedan tvit. A ipak ste tvrdili da je sadržaj pun mržnje sveobuhvatan. To je laž, samo ste lagali", ustrajao je Mask.

Podsjećamo, BBC je nedavno od strane Twittera označen kao "medij koji finansira vlada Velike Britanije", što je dovelo do oštre reakcije britanske javne televizije.

"BBC je, i uvijek je bio, nezavisan. Finansira nas britanska javnost putem naknade za licencu", stoji u saopštenju BBC-ja.

Ilon Mask u intervjuu je BBC optužio i za prikrivanje nuspojava vakcinacijom protiv korona virusa i širenja dezinformacija o maskama.

"Smatra li se BBC uopšte odgovornim za dezinformacije o maskama i nuspojavama vakcinacije? Uopšte niste izvještavali o tome", kazao je Mask.

"A šta je s činjenicom da je BBC bio pod pritiskom britanske vlade da promijeni uređivačku politiku?", upitao je.

Komentari na intervju su brojni, a mnogi su saglasni s činjenicom da u intervjuu novinar BBC-ija naprosto nije bio dorastao Ilonu Masku.

"Uništio ga je!", napisao je jedan komentator.

"Evo, ovako izgleda novinarstvo BBC-ija. Nisu u stanju navesti nijedan primjer", dodao je drugi.

Intervju je u međuvremenu postao viralan te je samo na YouTubeu u par sati pogledan više miliona puta, piše "Jutarnji list".


Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм