Konzervativna partija

Ime novog premijera Velike Britanije biće poznato 5. septembra

  • Извор: СРНА
  • 11.07.2022. 22:01

Britanska Konzervativna partija objaviće ime novog premijera, koji će zamijeniti Borisa Džonsona, 5. septembra nakon glasanja među članovima stranke prema pravilima koja su danas dogovorena.

Proces izbora novog lidera britanskih konzervativaca, koji će ujedno biti i novi premijer, počeće 13. jula, rekao je danas šef Upravnog odbora stranke Grejem Brejdi.

Istovremeno, da bi ušli u prvi krug, kandidati će morati da pribave podršku najmanje 20 članova stranke, a da bi ušli u drugi krug moraće da dobiju 30 glasova.

Do juče, 11 kandidata je već podnijelo svoje kandidature za mjesto premijera, uključujući ministra inostranih poslova Liz Tras, bivšeg ministra finansija Rišija Sunaka, zamjenika ministra za međunarodnu trgovinu Peni Mordont i predsjednika komiteta Donjeg doma Toma Tugendata.

Očekuje se i najava kandidature šefa britanskog Ministarstva unutrašnjih poslova Priti Patel.


  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)