Južna Koreja

Inspektor koji je pod istragom zbog stampeda u Seulu pronađen mrtav

  • Извор: Аваз
  • 11.11.2022. 09:39

Viši južnokorejski policijski inspektor, koji je bio pod istragom zbog stampeda u Seulu na Noć vještica, pronađen je mrtav u svom domu.

Kako javlja CNN, južnokorejska policija kaže da je inspektorovo beživotno tijelo danas pronašla njegova porodica u 12:45 sati po lokalnom vremenu. Policija kaže da istražuje okolnosti smrti.

Vijest o njegovoj smrti dolazi nakon što su istražioci izvršili raciju u kancelarijama policijske stanice u okrugu Yongsan. Riječ je o policijskoj stanici koja je zadužena na nadzor noćnog života u Itaewonu, gdje se dogodila tragedija na Noć vještica.

Stampedo se dogodio u području s vrlo uskim ulicama, a svjedoci kažu da je gužva u ulicama, koje nemaju više od četiri metra širine, bila tolika da je otežavala kretanje i disanje. U javnost je izašao podatak da su građani policiji prijavili sve veće gomilanje ljudi, i to satima prije nego što su zabilježeni prvi smrtni slučajevi.

U stampedu u Seulu poginule su 154 osobe unutar prepune zone noćnog života u četvrti Itaewon. Južnokorejski predsjednik Yoon Suk-yeol proglasio je nacionalnu žalost i izrazio saučešće zbog žrtava te poželio brz oporavak povrijeđenima.

- Ovo je zaista tragično. Tragedija i katastrofa koja se nije smjela dogoditi sinoć se dogodila u srcu Seula - rekao je u izjavi.

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм