Реакција из Кине

"Интервју са Путином погодио живац запада"

  • Извор: СРНА
  • 09.02.2024. 17:08

Интервју који је предсједник Русије Владимир Путин дао америчком новинару Такеру Карлсону задао је ударац антируском наративу и проукрајинској политици Запада и заиста служи да се људима отворе очи, изјавио је Ванг Јивеј, директор Института за међународна питања на Кинеском народном универзитету.

"Запад се већ дуго завлачи антируском пропагандом и стога их сада овај интервју љути. Бивши државни секретар САД Хилари Клинтон реаговала је на интервју директним увредама упућеним Карлсону и назвала га идиотом. То показује да је интервју погодио живац на Западу", рекао је Јивеј дописнику агенције ТАСС.

Јивеј сматра да политички курс финансијске и војне подршке Украјини, којег се држе западни лидери, наноси штету нормалним грађанима, који су уморни од војног сукоба.

"Мислим да је овај интервју урађен баш у право вријеме, с обзиром на то да се ове године одржавају избори у САД", додао је Јивеј.

Карлсон је током ноћи објавио разговор са Путином који је трајао дуже од два часа и у којем је било ријечи о бројним темама, укључујући сукоб у Украјини, саботажу на гасоводима "Сјеверног тока", односима Русије и НАТО-а, те вјештачкој интелигенцији.

Он је прије тога критикован што "уопште сједи са руским лидером".

Интервју, који је објављен на мрежи "Икс" прије дванаестак часова, већ има више од 100 милиона прегледа, 220.000 људи је подијелило видео-снимак, а "лајковало" га је више од 700.000 корисника. Видео-снимак на "Јутјубу" има 5,1 милион прегледа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.