Za obične Britance život bukvalno morao da stane

Isplivao snimak "Partigejta": Vlast radila sve ono što je zabranila "smrtnicima"

  • 19.06.2023. 08:42

Članovi vladajuće Konzervativne stranke sjajno su se provodili tokom pandemije kovida, dok je za obične Britance život bukvalno morao da stane jer su bili u karantinu.

Kako je vlast radila sve ono što je zabranila "smrtnicima", pokazuje i nedavno objavljeni snimak na kome se vidi kako se konzervativci, na božićnom skupu 2020. goste, druže i plešu. I to istog dana kada je ministar zdravlja uvodio ograničenja trećeg nivoa kako bi se obuzdalo širenje korone.

Snimak je objavio list "Miror" samo nekoliko dana nakon što je parlamentarni odbor za privilegije svojim izvještajem presudio da je bivši premijer Boris Džonson namjerno obmanuo poslanike o kršenju pravila karantina u svojoj kancelariji, piše RT Balkan.

Viši britanski ministar Majkl Gouv u za snimak je rekao da je "užasan".

Boris Džonson se vratio starom poslu

Boris Džonson se vratio starom poslu

"To je strašno. Mislim da je potpuno neprimjereno. Želim da se svima zaista izvinim", rekao je Gouv, ministar stanovanja, za Skaj njuz. 

Pitanje kršenja pravila za vrijeme "zaključavanja" tokom kovida, pomoglo je da se sruši Džonson, koji je napustio funkciju još prošle godine, ali je i dalje oblak prijetnje nadvijen nad konzervativcima i aktuelnim premijerom Rišijem Sunakom.

Ankete pokazuju da partija koja je na vlasti od 2010. godine, zaostaje za opozicionom Laburističkom strankom za oko 20 odsto procentnih poena. Sledeći izbori moraju biti održani do kraja 2024.

Boris Džonson ima novu funkciju

Boris Džonson ima novu funkciju

Poslanici Donjeg doma će u ponedjeljak glasati o tome da li da potvrde izvještaj odbora za privilegije u kome se tvrdi da je Boris Džonson za zabave i žurke u zgradama vlade dok je zemlja bila zaključan, a da je o tome lagao parlament.

Gouv je rekao da će na glasanju biti uzdržan, rekavši da su dijelovi izvještaja "odlični", ali se ne slaže sa njegovim zaključkom da je Džonson trebalo da bude suspendovan iz parlamenta na 90 dana da je ostao poslanik.

Šta je post-vac-sindrom nakon vakinacije protiv korona virusa

Šta je post-vac-sindrom nakon vakinacije protiv korona virusa

Rekao je da ne zna šta bi sam Sunak uradio.

Saga o Džonsonu i naslovi o "Partigejtu", otežavaju Sunakove pokušaje da se fokusira na jačanje britanske ekonomije, s obzirom da se vlasnici kuća suočavaju sa velikim povećanjem otplate hipoteka dok Banka Engleske povećava kamatne stope u pokušaju da obuzda tvrdoglavo visoku inflaciju.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)