Građani na ulicama

Istanbul: Protesti zbog ponavljanja izbora za gradonačelnika VIDEO

  • 06.05.2019. 22:49

Nezadovoljstvo građana zbog odluke da se ponove izbori u Istanbulu rezultiralo je protestima u dijelovima tog grada, kao što su Bešiktaš, Kadikok i Sisli.

Građani su izašli na ulice nakon što je turska izborna komisija, na zahtjev vladajuće stranke AKP, poništila izbore za gradonačelnika Istanbula i naredila ponavljanje glasanja.

 

 

U blizini demonstracija se, kako javljaju turski mediji, mogu očekivati jake bezbjednosne mjere i poremećaji u održavanju javnog prijevoza. Ne može se isključiti sukob između snaga sigurnosti i demonstranata.

Novi izbori u Istanbulu održaće se 23. juna, nakon što je kandidat turske opozicione Republikanske narodne stranke (CHP) Ekrem Imamoglu proglašen sredinom aprila za gradonačelnika Istanbula.

Republikanska narodna partija je, podsjećamo, saopštila da odluka o ponovnom održavanju izbora u Istanbulu ukazuje na "čistu diktaturu".

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм