Од почетка мјесеца

Италија прихвата пријаве за дигиталне номадске визе

  • Извор: Агенције
  • 12.04.2024. 13:24

Италија од почетка мјесеца, конкретно од 4. априла, прихвата пријаве за дигиталне номадске визе у трајању од годину дана, а заинтересовани могу да закажу термин у италијанском конзулату у својој земљи пребивалишта.

До сада није било начина да дигитални номади дугорочно легално раде у Италији, али ни сада услови нису једноставни, преноси Јуроњуз тревел.

Експерт Дамијен О'Фелер истиче да је ова виза намијењена високо квалификовалним радницима са вишим приходима.

Од марта 2024. објављено је да је номадска виза отворена за раднике који имају годишњи приход који је најмање три пута већи од минималног нивоа потребног за изузеће од учешћа у трошковима здравствене заштите у Италији.

Поменута цифра износи нешто мање од 28.000 евра годишње.

Они који траже дигиталну визу у Италији морају да имају чврсте планове који важе за цијели период њиховог боравка.

Поред тога морају да докажу да имају одговорајући смјештај током свог боравка као и да су већ били дигитални номад на другом мјесту бар шест мјесеци.

Они ће морати да оду у важећу дипломатско-конзуларну канцеларију и поднесу изјаву коју је потписао њихов послодавац прије него што им се изда виза.

Људи који су осуђени за било какав злочин у посљедњих пет година ће аутоматски бити одбијени, наводи Јуроњуз тревел.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм