Bivša supruga nekadašnjeg predsjednika SAD-a

Ivana Tramp bivšoj dadilji ostavila luksuzni stan, Donaldu ništa

  • Извор: АТВ
  • 21.01.2023. 20:44

Testament Ivane Tramp pojavio se u javnosti, a iz priloženog se vidi da je poznata Amerikanka svoju imovinu pažljivo razdijelila mnogo prije svoje smrti.

Ova milionerka i bivša supruga Donalda Trampa tragično je stradala u julu prošle godine kada je pala u stubištu svoje kuće.

Ivana je većinu svoje imovine u vrijednosti od 34 miliona dolara ostavila svojoj djeci, Donaldu Trampu Mlađem, Eriku i kćerki Ivanki.

Ali ono što je posebno zainteresovalo javnost je činjenica da bivšem suprugu i nekadašnjem predsjedniku SAD-a nije ostavila ništa, a da je bivšoj dadilji Doroti Kari ostavila luksuzni stan u Majami Biču na Floridi.

Kari je žena koja je čuvala Ivaninu djecu i njena bliska prijateljica.

Pored luksuznog stana, ostavila joj je i na čuvanje psa.

"Posthumno dajem svog psa, Tajgera Trampa, kao i bilo kojeg drugog ljubimca kojeg ću možda imati u vrijeme svoje smrti, svojoj prijateljici Suzan Doroti Kari", piše u dokumentu.

U slučaju da njena prijateljica umre prije nje, onda bi psa naslijedio sin Erik.

Kari je za Trampove radila nekoliko decenija, a Ivana je o svojoj dadilji pisala i u knjizi Uspon Trampa iz 2017. godine. Prisjetila se njenih početaka u radu sa porodicom Tramp. Nakon što su djeca odrasla, postala je Ivanina asistentica.

Stan u Majami Biču koji joj je ostavljen procijenjen je na 1.1 milion dolara. Opisan je kao stan sa jednom spavaćom sobom, skupocjenim kupatilom i nešto veći od 90 kvadratnih metara. Kupljen je 2009. godine za duplo manju cijenu.

Тагови: