Направљена од 24-каратног злата

Из робне куће украдена шоља вриједности преко 60.000 евра

  • Извор: Агенције
  • 12.04.2024. 21:43

Шоља за чај вриједна више од 10 милиона јена, што је око 60.950 евра, украдена је из робне куће у Токију након што је била изложена у откључаној кутији.

Шоља за чај, направљена од чистог 24-каратног злата, нестала је из продајног објекта ланца “Такашимаја”, гдје је низ златних предмета био изложен као дио промотивног догађаја.

Украдена шоља за чај била је један од најскупљих предмета међу више од 1.000 изложених комада прибора за чај, стоног прибора и артефаката, рекао је портпарол тог малопродајног ланца.

На снимцима безбједносних камера види се мушкарац како шољу ставља у своју торбу прије него што је побјегао, преносе локални медији.

Полицијска истрага је у току.

Планирано промотивно приказивање златних предмета ће се наставити, али ће „Такашимаја“ подићи степен безбједности, најавио је портпарол.

Ово је друга криза са којом се посљедњих мјесеци суочавају директори познатог продајног ланца. У децембру је управа “Такашимаје” остала затечена фијаском божићних колача од 37 евра.

Многе тортице прекривене јагодама, које су биле у онлајн понуди и за које је планирано да буду беспријекорно украшене, испоручене су купцима тако унакажене да је продавац био приморан да се јавно извини и обећа враћање новца.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: