Слаби западна подршка

Изјава Зеленског која се не чује сваку дан: Иде се ка мировном споразуму?

  • 16.02.2024. 17:27

Занимљива реченица коју је недавно изговорио украјински предсједник Владимир Зеленски потакнула је сумње у могући мировни споразум.

У изјави коју је дао на друштвеним мрежама, Зеленски је рекао да "чине све да рат што прије окончају под поштеним условима и да осигурају трајни мир".

Зеленски је од почетка Специјалне војне интервенције инсистирао да "непријатељства неће престати све док Украјина не потисне руске снаге са сваког педља свог територија те да ће одбацити сваки услов који би укључивао одустајање од украјинских земаља", пише Скај њуз.

Међутим, како СВО ускоро улази у трећу годину, а западна подршка почиње слабити, неки аналитичари сугеришу да Украјина намјерава сјести за преговарачки сто и омекшати своје стајалиште.

Нејасно је што тачно значи изјава Зеленског, иако неки украјински медији тврде да то значи да би мировни споразум могао бити на помолу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.