Преко посредника у Каиру

Израел предао Хамасу нови приједлог за примирје

  • 02.04.2024. 18:13

Израелска делегација предала је Хамасу нови приједлог за примирје у Појасу Газе, преко посредника у Каиру, саопштено је из кабинета премијера Израела Бењамина Нетанијахуа.

"Израел очекује од посредника да спроведу брзу акцију у вези са Хамасом како би се преговори помјерили ка договору. Израел наставља да улаже све неопходне напоре са циљем ослобађања талаца од Хамаса и њиховог повратка у земљу", наводи се у саопштењу.

Из канцеларије истичу да ће се израелска преговарачка делегација, у којој су представници Мосада, Безбједносне агенције Израела и Одбрамбених снага Израела, вратити у Каиро данас, након закључка у вези са додатним интензивним кругом преговора.

Радио-станица "Кан" објавила је да је израелска страна предочила посредницима током консултација у Каиру допуњен и флексибилнији став у вези са повратком становништва на сјевер Газе, како би се могло напредовати ка ослобађању талаца, те да чека одговор Хамаса.

У извјештају се напомиње да би се преговорима у Каиру могли придружити директор Мосада Давид Барнеа и директор Безбједносне агенције Израела, уколико Тел Авив добије позитиван одговор од Хамаса, пренио је Тас. 

Пратите нас и путем Вибера