Меј Хајат

Израелка открила како је преживјела масакр: Намазала се крвљу и претварала се да је мртва

  • Извор: Агенције
  • 11.10.2023. 08:11

Меј Хајат (30), која је преживјела масакр на фестивалу "Трајб оф Нова" у Реиму, у Израелу, када су милитанти Хамаса убили најмање 260 људи, објавила је на Инстаграму да је успјела да се спасе тако што се намазала крвљу и три сата се претварала да је мртва.

Она је радила на фестивалу, на око три миље од Газе, а била је са својом дјевојком Лајром.

Она је написала да је тада музика стала и да је “ноћна мора почела” када су терористи упали на фестивали и почели да пуцају у недужне људе. Дјевојка је на Инстаграму написала да је примјетила ракете изнад њихових глава када су ишле ка камп приколици како би гледале “прелијепи излазак сунца” у суботње јутро, преноси Блиц.

Написала је: “Музика је стала и чекали смо да се ситуација примири да бисмо отишли кућама”. Одједном, позвала ме је другарица на телефон и рекла ми да су сви који су кренули са журке упуцани”, навела је Меј Хајат.

Млада Израелка открила како је преживјела: Седам сати сам се скривала испод лешева

Млада Израелка открила како је преживјела: Седам сати сам се скривала испод лешева

Она је, како је објаснила, потом почела да трчи ка полицајцима који су били најближи и питала их да крене с њима да би заједно помогли нападнутим људима.

''Али када су схватили да је све више терориста долазило, били су немоћни. То је био један велики хаос'', написала је.

У наставку објаве је навела:

''Отишли смо да се сакријемо у полицијску станицу и сви смо сјели на под. Неки људи су плакали, неки шапутали, неки су имали нападе анксиозности, док су неки били потпуно тихи. Загрлила сам све који су плакали и нису могли да дођу до даха, док је Лајрон помогла рањенима док је напад трајао.''

Kако је даље написала, ситуација је постајала све гора.

Израел нападнут и са територије Сирије

Израел нападнут и са територије Сирије

''Пуцњи су се чули све ближе. Полицајци су стали на врата наоружани и гледали су се међусобно са страхом у очима. Позвали су нас јуриш а, прије него што су изашли, окренули су се ка нама и рекли: 'Бјежите и молите се''', рекла је она.

Меј је објаснила да су полицајци један по један падали током пуцњаве.

''На тренутак је била шокантна тишина'', рекла је Меј прије него што је побјегла из опасне зоне.

''Напустили смо собу трчећи кроз бојно поље и, наједном сам се окренула и видјела Лајрон. Остала је тамо и није кренула с нама. Дали смо све од себе и трчали смо најбрже што смо могли док нисмо стигли до амбуланте и сакрили се иза. Пуцњи су долазили из свих праваца. Видјела сам у даљини некога. Шапутао је: 'Дођите овамо, безбједније је'. Отрчала сам до њега, али нико није кренуо са мном. Заједно смо трчали док једно возило није наишло. То је био један од посјетилаца фестивала, који нам је понудио помоћ да побјегнемо'', написала је Меј.

Пратите нас и путем Вибера