Vojska saopštila

Izraelski avioni pogodili mete u Siriji

  • Извор: Агенције
  • 09.04.2023. 09:01

Izraelski avioni pogodili su sirijske vojne ciljeve kao odgovor na rakete koje su noćas lansirane ka teritoriji koju kontroliše Izrael, saopštila je izraelska vojska.

Nasilje se ponovo rasplamsalo nakon razmjene vatre tokom ove sedmice.

Državni mediji u Siriji izvijestili su o eksplozijama u blizini glavnog grada Damaska, dok je Izrael saopštio da su njegove snage nastavile da gađaju sirijsku teritoriju nakon što je tokom noći ispaljeno šest raketa prema Golanskoj visoravni.

Izrael navodi da su artiljerijski projektili i dronovi pogodili raketne bacače, a zatim su uslijedili vazdušni udari na kompleks sirijske vojske, vojne radarske sisteme i artiljerijske položaje.

Izraelska vojska "vidi državu Siriju odgovornom za sve aktivnosti koje se dešavaju na njenoj teritoriji i neće dozvoliti bilo kakve pokušaje narušavanja suvereniteta Izraela", navodi se u saopštenju izraelskih odbrambenih snaga.

Oglasilo se Ministarstvo odbrane Sirije

Sirijsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je njegova protivvazdušna odbrana odgovorila na izraelske napade i presrela neke izraelske rakete. Rečeno je da nema prijavljenih žrtava, a u udarima je nanesena materijalna šteta.

Sirene su se ranije oglasile u blizini gradova na Golanskoj visoravni kada su rakete ispaljene sa sirijske teritorije, ali nije prijavljena šteta ili žrtve. Izrael je zauzeo Golansku visoravan u bliskoistočnom ratu 1967. godine i anektirao ovu teritoriju od 1.200 kilometara kvadratnih kilometara 1981. godine, što je potez koji veći dio međunarodne zajednice nije priznao.

Samo tri rakete su prešle na teritoriju pod kontrolom Izraela, pri čemu su dve pale na otvoreno tlo, a treću su presreli sistemi protivvazdušne odbrane, saopštila je vojska.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.