Ima teško povrijeđenih

Jako nevrijeme pogodilo Njemačku, 50.000 domova ostalo bez struje

 • Извор: Телеграф
 • 21.10.2021. 20:24

Oluja Ignjat pogodila je danas dijelove Njemačke. Željeznički saobraćaj je u potpunom kolapsu, a više od 50.000 domova ostalo je bez struje, a najmanje dvije osobe su teško povrijeđene.

Jedan od povrijeđenih je 59- godišnji muškarac na čiji automobil u pokretu je palo drvo. Njega su iz smrskanog automobila spasili vatrogasci i on je sa ozbiljnim povredama prevezen u bolnicu, piše Bild.

Željeznički saobraćaj u najmnogoljudnijoj pokrajni Sjevernoj Rajni Vestfaliji, prekinut je u potpunosti, a to je dovelo do mnogih zastoja širom zemlje. Saobraćaj je prekinut i između Kelna, Amsterdama i Brisela.

Oboreno drveće i grane koje su padale oštetile su dalekovode prouzrukujući nestanak struje. Oko 50.000 domova je bez struje, saopštio je popodne portparol centralne njemačke kompanije za elektroenergetsku mrežu.

U Drezdenu, Frankfurtu i Vurzburgu vjetar je dostigao jačinu od čak 166 kilometara na čas.

U Berlinu je vatrogasna služba proglasila vanredno stanje i najavila da će primati pozive i izlaziti na teren samo u situacijama kada su ugroženi ljudski životi. Raščišćavanje ulica i oslobađanje automobila na koje je palo drveće biće ostavljeni za kasnije.

Još juče su svi javni parkovi u Berlinu najavili da će danas zbog oluje biti zatvoreni. Uprava Parkova je upozorila na moguće masovno rušenje stabala jer je korjenje oslabljeno zbog višegodišnjih suša.

Meteorološka služba je za Berlin i okolni Brandenburg najavila da će duvati orkanski vetar sa naletima do 100 kilometara na čas.

Podsjetimo, u katastrofalnim poplavama koje su u julu pogodile Njemačku nastradalo je najmanje 170 ljudi i pričinjena je velika materijalna šteta.


 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Бизнис клуб (Р)

  ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина