Na liniji razgraničenja

Jermenski premijer upozorava: Azerbejdžan gomila vojsku, situacija eksplozivna!

  • 07.09.2023. 15:29

Azerbejdžan je nagomilao vojsku na granici sa Jermenijom i liniji razgraničenja sa Nagorno-Karabahom, izjavio je jermenski premijer Nikol Pašinjan.

On je na sastanku kabineta trenutnu situaciju u tom regionu opisao kao eksplozivnu.

"Vojno-politička situacija u našem regionu pogoršala se u posljednjih sedam dana. To je zato što je Azerbejdžan, u posljednjih nekoliko dana, nagomilao vojsku duž linije kontakta u Nagorno-Karabahu i na granici sa Jermenijom. Antijermenska retorika i govor mržnje pojačani su u azerbejdžanskim medijima i na propagandnim platformama", rekao je Pašinjan.

Pašinjan je pozvao međunarodnu zajednicu i članice Savjeta bezbjednosti UN da preduzmu ozbiljne korake kako bi se spriječila nova eksplozija tenzija u tom regionu, javio je TASS.

"Jermenija je spremna i voljna da potpiše mirovni sporazum sa Azerbejdžanom i potvrđujemo našu posvećenost globalnoj agendi na osnovu sporazuma potpisanih u Briselu i Pragu, kao i trilateralnog sporazuma lidera Jermenije, Azerbejdžana i Rusije", dodao je Pašinjan.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина