Јапан

Језив призор: Неколико хиљада тона угинуле рибе на обалама

  • 11.12.2023. 17:17

Неколико хиљада тона угинуле сардине појавило се на обалама Јапана, а узрок је засад непознат, саопштили су јапански званичници.

Сардине и скуше су се појавиле на обали града Хакодате, на најсјевернијем јапанском острву Хокаидо, на дужини од око једног километра, пренио је АП.

Локални становници кажу да никада нису видјели овако нешто, а неки су се окупили да покупе рибу, како би је продали или појели. 

Међутим, градска управа Хакодатеа навела је на званичној веб презентацији да становници нипошто не треба да једу ту рибу.

Истраживач института за рибарство Такаши Фуџиока рекао је да је чуо за сличне феномене раније, али да је ово први пут да види тако нешто, преноси Нпортал.

Он је рекао да је могуће да је већа риба ловила мању, која је постала исцрпљена због недостатка кисеоника, јер се кретала у јату и да су их таласи избацили на копно. Друга могућност, додаје Фуџиока, јесте да су рибе наишле на хладну воду током миграције.

– Међутим, не знамо тачно под којим околностима су ове рибе избачене на обалу, тако да не препоручујем да их једете – рекао је истраживач.




Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.